Saglabāt vai rediģēt video sarakstu
Atpakaļ
Jūsu e-pasts:
Brīdis, kurā pamanīta neatbilstība:
Komentārs:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

1080p Kopēt
720p Kopēt
540p Kopēt
360p Kopēt

Ziņojums par kļūdu veiksmīgi nosūtīts.

Jums izdevās nokopēt saiti.

Video ir pievienots sarakstam.

Antīkais literatūrā

Katarse sengrieķu un mūsdienu teātrī

Pievienots 09.06.2022
Andriga Lozda
Klase / Izglītības posms: Vidusskola
Mācību priekšmets / Kursa nosaukums: Literatūra
katarse traģēdija drāma
Video sasniedzamais rezultāts
Skolēns salīdzina savu laikabiedru viedokļus par katarsi, ieklausās literatūras un teātra profesionāļu domās un meklē atbildes par katarses izpratni un nozīmi antīkajā un mūsdienu teātrī un savā pieredzē.
Video apraksts

Kā izprast antīkajā teātrī tik nozīmīgo katarses jēdzienu un vai katarse ir joprojām esoša arī mūsdienu teātra iestudējumos? Dzejniece Krista Anna Belševica rosina skolēnus domāt par mākslas sūtību senāk un tagad. Savukārt teātra kritiķe Zane Radzobe skaidro katarses būtību un nozīmi antīkajā teātrī un provocē skatītāju domāt, vai katarse joprojām iespējama arī mūsdienu teātrī, norāda uz katarses izpausmēm konkrētos mūsdienu teātra iestudējumos.

Resursi

Rakstāmpiederumi, darba lapa.

Standarta sasniedzamais rezultāts
K.O.2.8.

Analizē savu kā mākslas darba uztvērēja (skatītāja, klausītāja, lasītāja), kultūras un sabiedriskos procesos iesaistīta dalībnieka pieredzi personiski nozīmīgu vērtību sistēmas veidošanā. Sarunā ar vienaudžiem prot pamatot savu viedokli par kultūras un mākslas nozīmi katra personībā.

Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes pārlūkošanu, Jūs piekrītat mūsu sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.